Paniek

Soms gaat het een beetje beter. Gaan dingen die vanzelfsprekende zouden moeten zijn ook echt een klein beetje vanzelf. Kun je zo nu en dan ja zeggen als je ja bedoelt en nee als je nee bedoelt. Zonder verlammend schuldgevoel of verpletterende weerstand. Soms kun je energie steken in het ontwarren van interessante complexe vraagstukken omdat het dagelijks leven net iets minder ingewikkelde knopen in je hoofd maakt.
Soms is er iets meer licht, en is alles een beetje lichter.

En dan komt de paniek.
Als ze er achter komen dan betekent beter natuurlijk meteen weer goed. Een beetje betekent alles. En dan wordt het hoog tijd om weer ‘gewoon’ daarnaar te kijken, dat te doen, die kant op te gaan… Ze weten het zo goed, ze zijn zo ongeduldig om je te vormen naar hun verwachtingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *